27.03.2017

Truls og den ekstra timen

Truls var en mann på vei ”opp og frem” i næringslivet. Alt gikk som på skinner, bortsett fra en ting: tiden strakk aldri til! Truls tilbrakte mye tid på jobb, fikk sjelden tid til trening eller venner, og altfor lite tid sammen med familien. Ofte kunne man høre Truls si:

”Hadde bare døgnet hatt en ekstra time!”

Har du hørt at når du ønsker noe sterkt nok, så går det i oppfyllelse? Ja, en dag fikk faktisk Truls ønsket sitt oppfylt. Han oppdaget til sin forskrekkelse at én time hver dag, nøyaktig kl. 16, sto tiden stille i resten av verden, og han, bare han, kunne jobbe uavbrutt denne timen.

Dette var virkelig en drøm som hadde gått i oppfyllelse! Han fikk gjort så mye denne timen! Han fikk mer overskudd, ble mindre stresset – og klarte til og med å få tid til å spise middag med familien flere dager i uken. Han smilte mer, var mindre irritabel, og han følte seg som verdens mest heldige mann!

Men etter hvert som han ble vant til denne ekstra timen, ble den sakte med sikkert spist opp av oppgavene og gjøremålene hans. Etter en stund var han like stresset som før, og han tenkte for seg selv at ”hadde bare døgnet hatt to ekstra timer – ja, da ville jeg fått tid til alt jeg skulle.”

Og igjen ble ønsket hans oppfylt. Denne gangen hadde han én ekstra time kl. 9 om morgenen – i tillegg til timen kl. 16. Hvilken lykke! Hvilken luksus! Han var uovervinnelig! Han trengte ikke å delegere så mange oppgaver, han hadde full kontroll – og likevel tid til overs. Han fikk tid til både venner, trening og familien. I en periode. Men så ble han vant til denne timen, ja, avhengig av den – og han innså at ønsket hans egentlig ikke hadde løst noen problemer på sikt.

Og like fort som de ekstra timene hadde kommet til ham – forsvant de.

Hva skulle Truls gjøre nå?

Det er mange som befinner seg i den såkalte ”tidsklemma”, og det er nok mange som har ønsket seg det samme som Truls. Men løser det egentlig problemet?

Jeg og mine kollegaer hjelper mennesker med å bli mer strukturerte, mer bevisst sine tidstyver, flinkere til å planlegge og prioritere, og lærer dem å bruke sine digitale verktøy mer hensiktsmessig.

Og ikke minst får vi folk til å kjenne etter hva som virkelig har størst verdi for dem. For hva haster egentlig mest? Og hva er viktigst?

Nei, tiden kan vi dessverre ikke styre. Men vi kan styre hvordan vi bruker den.

Your email address will not be published. Required fields are marked *