10.03.2015

To gode venner møter en bjørn

905899-bigthumbnail

To menn var på reise sammen. Etter en lang vandring gjennom en skog møtte de plutselig en stor bjørn midt på stien. Den ene mannen handlet i løpet av sekunder; han klatret lynraskt og smidig opp i nærmeste tre og gjemte seg mellom greinene. Den andre mannen, grepet av panikk i det han forsto at han kom til å bli angrepet av bjørnen, falt om på stien. Bjørnen kom mot ham, dyttet til ham med snuten og luktet på ham. Mannen holdt pusten og lå så stille han klarte for å lure bjørnen til å tro at han var død. Etter en stund forlot bjørnen ham, for det sies at en bjørn aldri vil verken angripe eller røre en død kropp. Bjørnen luntet av gårde på stien, og så snart den var ute av syne, klatret den første mannen forsiktig ned fra treet. Han småløp mot mannen som fortsatt lå stille på bakken, men nå pustet raskt og høyt.

”Hva hvisket bjørnen til deg?” spurte mannen nysgjerrig

”Han ga meg dette gode rådet:” svarte hans følgesvenn, ”reis aldri med en venn som svikter deg når farer nærmer seg…”

Vennskap er viktig for oss mennesker. Og alle venner er forskjellige. Noen venner er overfladiske, mens andre vet alt om hverandre. Noen venner gir deg masse energi, mens andre tapper deg for den. Noen venner kan holde på en hemmelighet i årevis, mens andre knapt har snudd ryggen til deg før de forteller den videre.

Felles for alle venner er at de beriker livene våre, alle på hver sin underfundige måte. De dekker ulike behov hos oss, og vi hos dem. Et vennskap er alltid toveis, men kan lett bli ”skjevt” hvis vi ikke passer på å pleie det.

Your email address will not be published. Required fields are marked *