08.03.2016

Rikdom, suksess og kjærlighet

LOVE

En kvinne kom ut av huset sitt og så at tre gamle menn, alle med langt hvitt skjegg,  satt i hagen hennes. De så både slitne og fattige ut.

Hun gikk bort til dem og sa: ”Jeg tror ikke jeg kjenner dere, men dere er sikkert sultne. Vil dere komme inn og få noe å spise?”

”Vi går ikke inn i et hus sammen”, svarte den ene. ”Hvorfor det?” ville kvinnen vite.

Mannen pekte på den gamle ved siden av seg og sa: ”Hans navn er Rikdom.” Så pekte han på den andre og sa: ”Denne mannens navn er Suksess, og jeg er Kjærlighet.” Så la han til: ”Nå kan du diskutere med mannen din hvem av oss du ønsker å invitere inn i ditt hjem.”

Kvinnen løp inn og fortalte opprømt mannen sin hva som hadde blitt sagt. Mannen hennes ble kjempeglad. ”Så fint!” ropte han. ”Hvis dette er sant, la oss invitere inn Rikdom. La ham komme inn og fylle hjemmet vårt med penger og alt vi har drømt om så lenge!”

Men hans kone var uenig. ”Hvorfor kan vi ikke invitere Suksess? Det vet jeg det er flere her som trenger…”

Parets datter overhørte hva de snakket om fra sin plass foran TV’en. ”Ville det ikke være bedre å invitere inn Kjærlighet?” spurte hun forsiktig. ”Hadde det ikke vært fint med et hjem fylt med kjærlighet? 

Det var ikke så lett å si seg uenig i det. Foreldrene så på hverandre. ”La oss følge vår datters råd” sa kona, og mannen var enig.

Kvinnen gikk ut og spurte de tre gamle mennene: ”Hvem av dere er Kjærlighet? Kom inn og vær vår gjest!” Kjærlighet reiste seg og begynte å gå mot huset. Da reiste de to andre seg også og fulgte etter ham.

Overrasket spurte damen Rikdom og Suksess: ”Jeg invitert bare Kjærlighet. Hvorfor kommer dere alle sammen?” 

De gamle mennene så på hverandre og svarte: “Hvis du bare hadde invitert Rikdom eller Suksess, ville kun en av oss ha gått inn. Men siden du inviterte Kjærlighet… Der han går, følger vi alltid etter…”

Your email address will not be published. Required fields are marked *