11.05.2016

Øglen i veggen

lizard-731336_1280

På landsbygda i Japan var en mann i ferd med å totalrenovere huset sitt. Da han rev ned veggen mellom to rom så han til sin forskrekkelse at en liten øgle satt fast inne i veggen. Og den levde! En spiker gikk tvers gjennom den ene foten, og gjorde at øglen bokstavelig talt var naglet til bjelken.

Sannsynligvis hadde den vært meget uheldig den gangen huset ble bygget og veggen satt opp. Mannen fikk vondt av øglen, men følelsen gikk fort over til undring. Hvordan i all verden hadde øglen overlevd inne i denne mørke veggen helt siden huset ble bygget for nesten 10 år siden? Uten å kunne røre seg!? Uten lys!? Uten å kunne få tak i mat!? Det var umulig! Mannen la fra seg verktøyet, klødde seg i hodet og så på øglen. Nei, dette kunne han ikke forstå. Plutselig så han en annen øgle komme pilende oppover bjelken mot den fastspikrede lille karen… med mat i munnen.

Vi er alle til en viss grad avhengige av menneskene rundt oss. På en arbeidsplass trenger vi både hjelp og innspill fra andre for å få gjort arbeidsoppgavene våre. Mange tar dette som en selvfølge, og noen ganger vi kan til og med irritere oss over at ting ikke skjer fort nok eller bra nok. I en familie er vi også avhengige av hverandres hjelp og støtte. Arbeidsoppgaver fordeles, og ansvar delegeres. Vi trenger og forventer andres hjelp. Men har vi avklart disse forventningene til hverandre? Og passer vi på å takke hverandre? Se, her har vi to viktige elementer som kan bedre både samarbeid og parforhold.

Your email address will not be published. Required fields are marked *