25.05.2015

Hvor viktig er Kjærlighet?

love

En gang, for lenge, lenge siden, fantes det en øy hvor alle følelsene oppholdt seg; Glede, Tristhet, Kunnskap, Optimisme, ja alle, også Kjærlighet.

En dag ble det kunngjort for alle følelsene at øya deres ville synke – så de måtte forberede seg på å forlate den. Og alle bygde de seg båter og gjorde seg i stand til å dra.

Men Kjærlighet ønsket ikke å dra og håpet i det lengste at kunngjøringen var feil. Da øya faktisk begynte å synke, skjønte Kjærlighet at også hun måtte vekk. Hun bestemte seg for å spørre om hjelp.

Rikdom passerte akkurat forbi i en overdådig båt, og Kjærlighet ropte: ”Rikdom, kan du ta meg med deg?” Rikdom svarte: ”Nei, det kan jeg ikke. Båten er full av gull og sølv og det er ikke plass til noe mer. Beklager.”

Kjærlighet spurte Forfengelighet, som akkurat da kom forbi en meget vakker båt. ”Kjære Forfengelighet, kan du hjelpe meg?” ”Nei, jeg kan ikke, Kjærlighet. Du er våt og kan ødelegge den fine båten min”, svarte Forfengelighet.

Tristhet var også nokså nær, og Kjærlighet ropte på hjelp: ”Tristhet, la meg være med deg!” Men Tristhet svarte: ”Å, Kjærlighet, du skjønner, jeg er så trist at jeg trenger å være for meg selv.” Lykke passerte også, men han var så lykkelig at han ikke en gang hørte at Kjærlighet ropte.

Da hørte Kjærlighet plutselig en stemme som sa: ”Kom Kjærlighet, jeg skal få deg vekk herfra.”

Kjærlighet følte seg så lykkelig og velsignet at hun til og med glemte å spørre hvem redningsmannen hennes var. Da de ankom tørt land, gikk de hver til sitt.

Kjærlighet skjønte etter hvert at hun skyldte sin redningsmann en skikkelig takk, og da hun traff på Kunnskap, spurte hun ham: ”Vet du hvem som hjalp meg?”

Kunnskap svarte: ”Det var Tiden.”

”Tiden?”, spurte Kjærlighet, ”hvorfor hjalp Tiden meg?”

Kunnskap smilte med dyp visdom og svarte: ”Fordi det bare er Tiden som er i stand til å forstå hvor stor og viktig Kjærlighet er!”

Your email address will not be published. Required fields are marked *