21.02.2021

Geparden, hyenen og bavianen

En ung gepard hadde nettopp flyttet hjemmefra, og skulle på jakt alene for første gang. Mens han lusket rundt på savannen på jakt etter et potensielt bytte, kom en hyene snikende og spurte hva han drev med.

«Jeg skal på jakt», svarte geparden stolt.

«Hva? Du? Alene?» Hyenen smilte sleskt. «Du er altfor liten og uerfaren. Du kommer aldri til å klare å fange noe!»

Demotivert og med bøyd hode vandret den unge geparden videre. Resten av dagen lusket han målløst rundt uten å fange så mye som en liten rotte, og endte opp med å måtte gå til sengs både sulten og ensom.

Neste morgen dro han ut på jakt igjen, med håp om større hell og lykke. Dog var han ikke altfor optimistisk.

Da han gikk forbi en klynge med trær, fikk en bavian øye på ham og nærmet seg.

«Hvor er du på vei?» spurte bavianen.

«Jeg skal på jakt», svarte geparden med et skuldertrekk mens han senket blikket.

«Rått!» ropte bavianen entusiastisk. «Med din hastighet og styrke, kommer du til å lykkes på et øyeblikk! Ha et smakfullt måltid!»

Den unge geparden følte seg oppmuntret og full av pågangsmot. Og gjett hva? Han klarte å fange en deilig gaselle til lunsj!

Han var ikke en bedre jeger den andre dagen. Men de positive ordene til bavianen ga ham selvtilliten og motet han trengte for å lykkes.

Det vil alltid være noen som tror på deg – og noen som ikke tror på deg. Noen som løfter deg opp, og noen som bryter deg ned. Noen som heier, og noen som misunner eller baksnakker. Og sannheten er at dem vi lytter til, påvirker hva vi får til og hvor vi ender opp.

Jeg vil takke deg som heier på meg. Som fremsnakker, anbefaler og oppmuntrer meg (selv om jeg nesten sammenligner deg med en bavian her).

I dag tar jeg mot til meg og vil be deg om en liten tjeneste. Jeg har fått et ærefullt oppdrag om å skrive en ny fagbok: Formidling som funker digitalt. Jeg er godt i gang med å samle gode tips og verktøy, men har lyst til å høre hva DU kunne tenke deg at jeg fikk med i denne håndboken. Har du noen minutter til overs, vil jeg veldig gjerne ha dine innspill og stikkord. Gå inn på denne lenken: Gi Vibeke innspill

På forhånd takk for både tilbakemeldinger og heiarop 🙂

Og til slutt en oppfordring jeg aldri ville ha gjettet at jeg kom til å skrive: Vær noens bavian i dag!

God februarklem

Vibeke

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *