31.08.2015

En dam full av vin

old city fountain

Det var en gang en konge som befalte sine arbeidere å lage en dam midt på torget i byen. Denne dammen ville kongen fylle med vin til den store høstfesten. Med en gang dammen var ferdig, gikk det en kunngjøring ut til folket om at én person fra hver husstand måtte ta med en flaske vin og fylle i dammen i løpet av natten.

Etter å ha mottatt ordren, gikk alle hjem. En klok mann tenkte som så at siden alle ville fylle vin i dammen, ville ingen legge merke til det hvis han fylte på med vann i stedet for. Det ville være mørkt om natten, og ingen ville se hva han hadde i flasken. Det var tross alt dårlige tider, og vinen var både dyr og dyrebar. I nattens mulm og mørke løp han raskt til torget og helte ut sin flaske med vann i dammen.

Neste morgen kom kongen til torget for å ta den nye dammen i nærmere øyesyn, og til sin store overraskelse oppdaget han at dammen var fylt til randen med vann! Alle hadde tenkt som den ”kloke” mannen; ”De andre vil fylle opp dammen med vin, og ingen vil legge merke til om jeg bare heller i vann…”

Your email address will not be published. Required fields are marked *