26.06.2019

Den snakkende frosken

En eldre mann sitter i en liten robåt og fisker i et skogstjern. Plutselig hører han en liten stemme som sier: «Ta meg opp!»

Han ser seg rundt, men ser ingen. Igjen hører han stemmen som gjentar: «Ta meg opp». Han ser ned, og der, svømmende i vannet, ser han en liten frosk. Mannen ser undrende på frosken. «Snakker du til meg?» spør han. Frosken titter på ham, åpner munnen og svarer: «Ja, jeg snakker til deg. Hvis du plukker meg opp og kysser meg, vil jeg blir til den vakreste unge jenta du har sett. Så kan vi gifte oss, og alle dine venner vil bli misunnelige på din unge kone!».

Mannen ser seg rundt, plukker raskt opp frosken og putter den i jakkelommen. «Hei», roper frosken, «hørte du ikke hva jeg sa? Du må kysse meg slik at jeg kan bli din vakre, unge kone!». Mannen titter ned i lommen sin og sier: «Vel, i min alder er jeg faktisk mer interessert i en snakkende frosk».

 

Det er mange ting vi tror vi trenger. Fristelsene er mange. De skaper et behov som ikke var der i utgangspunktet. Eller til og med et savn etter noe. For meg er sosiale medier med på å skape «behovet». Jeg ser annonser, helter, venner og konkurrenter – og lurer på om jeg er god nok. Om jeg har nok. Om jeg ser bra nok ut. Og en god stund har jeg vært lei av disse tvilende tankene.

Men akkurat i dag er jeg sikker: Jeg trenger ikke å se nye steder, jeg trenger ingen nye ting. Jeg trenger ikke å se annerledes ut, eller å gjøre noe mer, mindre eller annerledes.

I sommer og i ferieukene som ligger foran meg vil jeg bare finne roen. I meg selv. Med mennesker jeg er glad i. Jeg vil bare være.

Om tilbudet er en ung, vakker kone, øyhopping i Hellas, botox i panna, ny bolig, hvitere tenner, større hage, flatere mage, blankere bil, mer eller mindre hår eller en snakkende frosk. Hva vil du egentlig ha i sommer? Hva trenger du? Hva gir deg verdi? Uansett hva det er: Ikke la noen andre bestemme eller skape unødvendige behov eller tvil hos deg.

God sommer 🙂

Klem fra Vibeke

 1. 1

  Thomas

  26.06.2019

  Jeg trenger en god klem fra deg og din familie! God sommer!!

 2. 2

  Vibeke Holtskog

  26.06.2019

  God klem kommer, Thomas!

Your email address will not be published. Required fields are marked *