29.04.2018

Den nakne sannhet

Sannheten gikk naken rundt i gatene. Ingen ville se på henne, ingen slapp henne inn i sine hjem, og ingen stoppet for å prate med henne. Noen snudde seg til og med bort i avsky eller skulte stygt på henne.

En dag Sannheten vandret trist og ensom nedover gaten, kom Fortellingen gående mot henne. Fortellingen var kledt i vakre, fargerike klær, som glitret og skinte i solen. Folk flokket seg rundt Fortellingen, og hver gang han snakket, lyttet de med interesse.

Fortellingen stoppet foran Sannheten og spurte: «Hvorfor er du så lei deg?»

«Å, det er så trist», svarte Sannheten. «Ingen vil snakke med meg. Ingen vil invitere meg hjem til seg. Ja, det er til og med noen som ikke en gang orker å se på meg!» Hun begynte å gråte. «Ingen vil ha noe med meg å gjøre. Jeg er så ensom.»

Fortellingen trøstet henne forsiktig. «Fortvil ikke, kjære Sannhet. La meg gi deg et råd. Folk vil ikke ha noe med deg å gjøre fordi du er naken. Folk orker ikke å lytte til den nakne sannheten. Se her, lån noen av mine klær!» sa han. Så begynte han å kle Sannheten i historier. «Nå skal du se at folk vil lytte til deg!»

Menneskene stoppet opp og kom nærmere. Og da Sannheten begynte å snakke, ble det stille. Folk humret, smilte og lo. Noen felte til og med en tåre.

Og fra den dagen Sannheten kledte seg i Fortellingens drakt, lyttet alle til henne.

 

Fortellinger er magiske! De fargelegger og forsterker budskapene dine, og gjør det enklere å forstå og huske det du sier. Det er ufattelig mye lærdom å hente i fortellinger og historier, uansett hvem eller hva de handler om. Påvirkningskraften i en historie kan være enorm.Alle mennesker, virksomheter, produkter, strategier og relasjoner har en historie. Det gjelder bare å finne den …

Det er grunnen til at denne bloggen eksisterer 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *