03.02.2016

Den lille bølgen

wave

En liten bølge duppet og danset rundt ute i sjøen en deilig morgen. Han nøt vinden og den friske luften – og følelsen av frihet. Plutselig la han merke til flere andre bølger foran ham som ble kastet inn mot stranden og knust!

”Å kjære, dette er forferdelig!” utbrøt bølgen. ”Se hva som kommer til å skje med meg!”  

Samtidig kom det en annen bølge opp ved siden av ham. Han så at den lille bølgen var både redd og lei seg, og spurte ham: ”Hvorfor ser du så trist ut?”

Den lille bølgen sa: ”Du forstår ikke! Vi kommer til å krasje! Alle vi bølger kommer til å bli til ingenting! Bare se! Er det ikke grusomt?”

Den andre bølgen så på ham og smilte: ”Nei, du forstår ikke. Du er ikke en bølge, du er en del av havet.”

Det er deilig å være en del av noe. Et av de viktigste behovene vi har i oss er nettopp behovet for tilhørighet. For å få bukt med egoisme, likegyldighet og arroganse på en arbeidsplass, ligger mye av svaret i å arbeide frem en vi-følelse. Det er faktisk noe av det mest verdifulle vi kan investere tid i, og kan føre med seg stolthet, positivitet, omtenksomhet – og til syvende og sist trivsel og arbeidsglede.

Jeg liker godt den lille historien om Kennedy som besøkte NASAs hovedkvarter – og kom i prat med en mann som feide gulvet i en av de store hallene. ”Hva gjør du?” spurte Kennedy. ”Jeg hjelper til med å få en mann på månen”, svarte mannen.

Jeg vet ikke om historien er sann, men den er et godt eksempel på en velutviklet vi-følelse som inkluderer alle, slik den skal gjøre.

Your email address will not be published. Required fields are marked *