17.03.2015

Den lange veien til suksess

bamboo_stems-t2

Det var en gang en mann som følte seg så nedfor og skuffet. Han følte at han ikke hadde hatt noen fremskritt i livet sitt de siste årene. Ingenting hadde forandret seg; han var den samme personen – med de samme problemene. Han begynte å miste håpet. Siste utvei var å oppsøke en mentor.

Mentoren spurte: Vet du hvor lang tid det tar for bambusen å vokse seg så høy som et treetasjes hus? Det første året blir planten sådd, vannet og gjødslet – men ingenting skjer. Det neste året blir den også møysommelig vannet og gitt næring, men fortsatt skjer det ingen ting. Det tredje og det fjerde året likeså. Men fortsatt ser du ingen resultater. Så, en gang i det femte året skyter bambusen opp av jorden og mot himmelen. På seks uker vokser bambusen seg mer enn 25 meter høy! Så, hvor lang tid bruker bambus på å vokse seg så høy som et treetasjes hus? 

Seks uker, svarte mannen.

Det er der du tar feil, sa mentoren. Det tar fem år! Hvis planten ikke hadde fått vann og næring i løpet av disse fem årene, ville den ha dødd. Det som skjer i alle disse årene er at planten lager seg et stort nettverk av røtter som skal sikre treets enorme vekst når den først begynner. Du skjønner, vekst tar tid, tålmodighet og planlegging! Hver vanndråpe har betydning, og hvert skritt du tar, vil ha en effekt.

Vi kan ofte bli nedstemt over manglende resultater i vår streben etter ”vekst”. Da er det godt å vite at alt vi gjør, kan ha en betydning – og lage røtter for den ulmende suksess som en gang skal bryte overflaten og skyte til himmels! Du ser kanskje ikke veksten med en gang, men den er der og legger grunnlaget for noe. Med nitidig arbeid og målbevissthet vil vi på et tidspunkt begynne å lykkes, og ta store jafs mot nye høyder!

Ikke gi deg, det tar tid å bli en suksess!

Your email address will not be published. Required fields are marked *