06.01.2016

Den gamle damen og forfengeligheten

oldwoman

En svært gammel dame så seg i speilet en morgen. Hun hadde tre hår igjen på hodet. Fordi hun var en positiv sjel, tenkte hun: ”Jeg tror jeg skal flette håret mitt i dag.” Så hun flettet sine tre hår, og hun hadde en flott dag.

En morgen, noen dager senere, så hun seg i speilet igjen. Til sin forskrekkelse oppdaget hun at hun bare hadde to hår igjen!

”Hmm, to hår… Jeg tror jeg har lyst på midtskill i dag.” Hun skilte sine to hår, og som vanlig hadde hun en flott dag.

En uke senere oppdaget hun at hun bare hadde ett hår igjen på hodet. ”Ett hår igjen…”, tenkte hun: ”Jeg vet det, en hestehale vil være perfekt!” Og igjen hadde hun en flott dag.

Neste morgen så hun at hun var blitt helt skallet.

”Ja, ja, til slutt helt skallet…,” sa hun til seg selv: ”Så fint! Nå slipper jeg å kaste bort mer tid på å ordne håret mitt…”

Det er helt opp til oss hvordan vi velger å takle det som skjer i livene våre – både når det gjelder ting som skjer rundt oss og det som skjer med vårt ytre ettersom årene går. Vi kan frustrere oss over nye rynker, grå (eller manglende) hår, en (eller flere) kilo for mye eller for lite – og tusen andre ting. Eller vi kan velge å godta og være glad i oss selv slik vi er.

I dag møter vi en kroppsfiksering og et jag etter å være perfekte, helt fra vi er ganske små og til vi blir ganske gamle. Det er viktig å ha et sunt legeme, men vi må ikke glemme den sunne sjelen oppi alt sammen. Jeg tror at å fokusere for mye på et sunt (og ”perfekt”) legeme vil kunne gi deg en usunn sjel – med komplekser, misunnelse, frustrasjon og dårlig selvbilde.

Jeg stemmer for mer fokus på vakre og sunne sjeler – og mindre fokus på å skulle passe inn i et bilde skapt av noen som ikke kjenner deg.

Your email address will not be published. Required fields are marked *