01.02.2019

Den andre siden av elven

En ung buddhist var på reise. På veien kom han til en vidstrakt elv som han måtte krysse. Han stirret fortvilet på de store vannmassene foran seg, og funderte i flere timer på hvordan han skulle kunne krysse elven. Akkurat i det han skulle gi opp og snu, så han en av de store mestrene på den andre siden av elven. Den unge buddhisten ropte av all sine lungers kraft:

«Vise mann, kan du fortelle meg hvordan jeg kan komme meg over til den andre siden av elven?»

Mesteren så på ham, tenkte seg om, og myste opp og ned elven. Til slutt svarte han:

«Mitt barn, du er allerede på den andre siden.»

Jeg kom over denne lille historien i en liten kaffepause i juleforberedelsene i dag. Og fordi jeg alltid tolker historier ut fra hvilken sinnsstemning jeg er i, tolket jeg den på denne måten:

Jeg er der jeg skal være. For meg blir elven et bilde på alle tingene jeg har planlagt å gjøre før jeg kan puste ut og ta juleferie. Et bilde på alle hindrene jeg har laget for meg selv, ut fra forventninger og press (aller mest fra meg selv). Akkurat nå, mens oppgavelisten tårner seg opp foran meg, skal jeg bare slippe ut magen. Jeg skal plukke ut det som er absolutt nødvendig at jeg gjør før jul, og resten skal jeg droppe. Jeg hadde for eksempel planlagt å skrive en personlig dryppmail om noen sterke menneskemøter jeg har hatt i 2018. Det skal jeg fortelle deg om en annen gang, når jeg har mer ro rundt meg.

I år som i fjor vil jeg gi 1 kr. pr. dryppmailmottaker til en sak jeg tror på. Denne gangen velger jeg Leger Uten Grenser.

Kjære deg: Takk for at du følger, heier og lytter. Jeg ønsker deg en god jul (som kommer uansett hva du gjør eller ikke gjør), og alt godt for 2019.

Varme juleklemmer fra Vibeke

Your email address will not be published. Required fields are marked *