11.09.2015

Bekymringer i et glass vann

Glass-of-water

En kvinnelig psykolog underviste stressmestring til et publikum. Da hun så utover forsamlingen og løftet et glass med vann, forventet alle at hun ville spørre “er glasset halvtomt eller halvfullt?”

I stedet spurte hun med et smil: “Hvor tungt er dette glasset med vann? 

Forsamlingen ropte ut sine svar, alt fra 50 gram til 500 gram.

Hun ventet til det ble stille før hun svarte: “Den nøyaktige vekten spiller ingen rolle. Det kommer an på hvor lenge jeg holder glasset. Hvis jeg holder det i et øyeblikk, virker det ikke tungt. Hvis jeg holder det i en time, vil armen min begynne å verke. Og hvis jeg holder det i en hel dag, vil armen og skulderen min føles nummen og lammet. Vekten av glasset vil ikke endres, men jo lenger jeg holder det, jo tyngre vil det føles.”

Hun fortsatte: “Stress og bekymringer i livet er som dette glasset med vann. Tenk på dem i en liten stund, og ingenting skjer. Tenk på dem litt lenger, og det begynner å gjøre vondt. Og hvis du tenker på dem hele dagen lang, du vil føle deg lammet – og ute av stand til å gjøre noe”.

Mange av oss bruker mye tid på å bekymre oss. Av og til bekymrer vi oss også for ting som ennå ikke har skjedd (og som kanskje aldri kommer til å skje?). Det er viktig ikke å overse problemer og bekymringer, men samtidig må vi heller ikke la dem ta overhånd.

Aksepter at glasset er der, men sett det fra deg før det begynner å gjøre vondt!

Your email address will not be published. Required fields are marked *